De gedecoreerde Hub Aben met burgemeester D.H. Schmalschläger van de gemeente Leudal.

 

Hub Aben is op woensdag, 26 april 2023 Koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau

Hub Aben is nauw betrokken bij Schutterij Sint Lambertus – Neeritter. Vanaf 1974 is hij bestuurslid en sinds 2006 voorzitter. Hij ondersteunt bij de organisatie van de rommelmarkt en vertegenwoordigt de schutterij in de jacht commissie Neeritter. Hub is al vele jaren lid van diverse commissies: historie en traditie, kantinedienst, pr, de schietcommissie, commissie onderhoud gebouw en tuin en de commissie oud ijzer.

Tevens is Hub vanaf 2016 bestuurslid van de Schuttersbond ‘Eendracht Maakt Macht’ voor Weert e.o. Ook daar is hij lid van de schietcommissie en draagt hij mede zorg voor schietwedstrijden op bondsschuttersfeesten en het jaarlijks persoonlijk kampioenschap. Tevens is hij lid van de optocht commissie.

Verder is Hub Aben al vele jaren vrijwilliger bij Vogelvereniging ‘De Bonte Zangers’ Leudal en bij de Vastelaovesvereniging ‘De Walvaegers’ in Neeritter. Vanaf 2013 is Hub mantelzorger van zijn echtgenote.

Hub, hartelijk gefeliciteerd met deze Koninklijke onderscheiding