Op zaterdag 21 januari 2023 vierde schutterij St. Antonius Stramproy 1475 haar patroonsfeest.

Om 15:00 uur werd gestart met een Heilige Mis in de Sint-Willibrorduskerk te Stramproy. Na afloop van de Mis trok de gehele vereniging naar zorgcentrum “Rust in Roy” waar ons lid Jan Lenaers al zo’n vijftien jaar verblijft. Voor Jan was het een complete verrassing toen zijn schutterij plotseling voor zijn neus stond om hem te huldigen vanwege zijn veertig-jarig lidmaatschap van de OLS-federatie. Bondsvoorzitter Theo Looijmans, van de Schuttersbond EMM, was ook aanwezig om Jan de onderscheiding op te spelden en de bijbehorende oorkonde uit te reiken. Na een kop koffie en een praatje met de aanwezigen trok het gezelschap eerst naar café “de Kantien” en later naar “Zaal van Loon” om de viering van het patroonsfeest voort te zetten.