Tungelroy, 12 november 2021

Vandaag is op 74-jarige leeftijd Bèr Heijlen overleden, secretaris/penningmeester van schutterij Sint Barbara Tungelroy. De verslagenheid onder de leden van de schutterij is immens. De spil en nestor van de schuttersvereniging heeft de ongelijke strijd met het coronavirus niet kunnen winnen.

Bèr Heijlen overleed in het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede, ver van Tungelroy en Stramproy, de dorpsgemeenschappen waar hij bekend stond als een betrokken en actieve persoon in de sociale gemeenschap.

Zijn hele werkzame leven was Bèr in dienst als timmerman bij het Tungelders bouwbedrijf Kiggen. Daarnaast vervulde hij talloze vrijwilligersfuncties. Bèr was dienstbaar, eerlijk en wist van aanpakken; een verenigingsmens pur sang. Zo is hij betrokken (geweest) bij vastelaovendjvereiniging De Bokkeriejers, de voetbalclubs Brevendia en Crescentia en de biljartclub, maar bovenal van schutterij Sint Barbara Tungelroy.

De schutterij waarvoor hij meer dan een halve eeuw de bestuursfuncties combineerde van secretaris en penningmeester was zijn lust en zijn leven. Daarnaast was hij in de 52 jaar van zijn lidmaatschap ook koning, commandant, buksmeester en uiteraard schutter.

Voor al zijn maatschappelijke verdiensten ontving Bèr koninklijke waardering in de orde van Oranje-Nassau en daarnaast was hij officier in de orde van Edele-Eed-Broederschap van de Heilige Sebastianus en de Rode Leeuw van Limburg.

Op vrijdag 17 november 2021 zou Bèr Heijlen in het Belgische Deinze tot ridder worden geslagen in de orde van de Heilige Sebastianus in Europa. De uitreiking van deze hoge Europese schutterswaardering heeft hij helaas niet meer zelf mogen meemaken.

De leden van schutterij Sint Barbara Tungelroy wensen echtgenote Truus Heijlen-Stals, Lambert, Frejoh en Annet, Fleur, Ivo, Maud, Carin, Joëlle, Thimo en overige familie heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.