Het oudste lid van schutterij St. Sebastianus – Laar,

Goen Sijben – Claessens

is op 12 april 2021 om 18:35 uur op 95 jarige leeftijd overleden. Goen was zo’n beetje de moeder van onze schutterij want al haar vijf zonen zijn lid, of lid geweest en ook verschillende kleinkinderen doen of deden mee in de vereniging.

Goen is in 1984 lid geworden. Nadat haar man Tjeu, ook lid van de schutterij, in 1982 was overleden, wilde ze toch betrokken blijven. En ze was ook actief. Ze heeft nooit een uniform gedragen maar heeft wel meegeschoten in diverse zestallen. In 2009 is ze gehuldigd i.v.m. haar 25 jaar lidmaatschap en ontving de zilveren draagmedaille van de OLS – federatie.

Ze was een fanatiek supporter, ook op het OLS. Zeker als een van haar kinderen of kleinkinderen mee mochten schieten. Stiekem hoopte ze dan altijd, als het mis moet gaan, dan niet een van ons.

Ook als het muziekkorps optredens had was ze er bij want ze genoot van de muziek en zeker als de resultaten goed waren werd er volop mee gefeest.

Bij de organisatie van de schuttersfeesten was ze actief in de eettent en werd er nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan.

De laatste jaren liet haar gezondheid het niet meer toe om mee te gaan. Maar oh wat was ze er graag bij geweest. Zeker op het OLS in Maasmechelen, in 2016, toen het zestal de vierde prijs behaalde met twee zoons en een kleinzoon in het zestal.

Maar ondanks dat ze er niet meer bij kon zijn bleef ze geïnteresseerd in het wel en wee van St. Sebastianus en keek iedere keer weer reikhalzend uit naar het ‘Koerierke’ wanneer dit verscheen.

De laatste drie jaar kon zelfstandig wonen niet meer en werd ze liefdevol verzorgd in Zorgcentrum ‘Hieronymus’ en daar is ze ook rustig ingeslapen.

In verband met de corona maatregelen vindt het afscheid in familiekring plaats.

We wensen de familie heel veel sterkte toe.

Bestuur en leden schutterij St. Sebastianus – Laar.