De organisatie van OLS Meijel heeft met pijn in het hart besloten om het OLS 2021 te verplaatsen naar 2022. Het besluit is genomen in nauw overleg met de gemeente Peel en Maas, de OLS-Federatie en de Veiligheidsregio Limburg Noord.

Het vergt veel tijd en inspanningen van de vele betrokkenen om de voorbereidingen en de opbouw van een OLS te doen. Dat is door COVID 19, de maatregelen en gevolgen niet toegestaan. Bijeenkomsten kunnen niet plaatsvinden, uiteenlopende voorbereidingen stagneren en de aanvraag voor de evenementenvergunning wordt niet in behandeling genomen. Tienduizenden schutters en bezoekers komen naar een OLS en dat is niet haalbaar. Momenteel geldt een lock down tot 19 januari 2021. Daarna blijven de corona basisregels, zoals de 1,5 meter, voorlopig gelden.

Daarom kunnen wij niet anders dan het OLS naar zondag 3 juli 2022 verplaatsen. Zo zorgen we nu voor duidelijkheid in deze onzekere tijden voor onze deelnemers, vrijwilligers en OLS-partners. Wij nemen als organisatie onze verantwoordelijkheid, ook omdat de gezondheid voor alles gaat.

Het besluit om het OLS te verplaatsen naar 2022 hebben we met teleurstelling en pijn in het hart genomen. Het is een zwaar besluit. Wij willen hoe dan ook in Meijel een mooi, traditioneel OLS organiseren. Een OLS om allemaal samen trots op te zijn. Het is een feest van tradities dat tienduizenden mensen bij elkaar brengt. Een feest dat zorgt voor verbinding en verbroedering. Dat hebben we meer dan ooit nodig. Daar gaan wij voor.

Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond 2021!

Groet,
Bestuur OLS Meijel