Op dinsdag, 24 november 2020, bereikte ons vrij plotseling het bericht dat ons lid

Jac Pleunis (Flesters Jac)

is overleden.

Jac, geboren op 2 augustus 1945 in “ de Hei”, werd in 1968 lid van schutterij St. Antonius Stramproy 1475.
Op 10 jarige leeftijd begon Jac samen met broer Bert te trommen. Na een jaar of 15 stopte hij daarmee.

Jac was bestuurslid van 1978 tot 1984. In die periode stond de schietboom en het clubgebouw van de vereniging nog in de achtertuin van de familie Pleunis. Vanzelfsprekend was Jac een fervent schutter die ook een aantal jaren in het eerste zestal heeft geschoten. In zijn eerste jaar als schutter werd hij meteen kampioen van de vereniging en in 1976 lukte hem dat nogmaals.

Enkele maanden geleden werd bij Jac de meest gevreesde ziekte vastgesteld maar na een aantal kuren ging het toch de goede kant uit met het genezingsproces, zo liet hij weten. Het was dan ook een complete verassing toen wij afgelopen dinsdag het trieste nieuws ontvingen dat Jac overleden was.

De afscheidsdienst van Jac Pleunis werd, met schutterseer, op zondag 29 november 2020 gehouden.

Moge hij rusten in vrede.