INFOBRIEF juli 2023

Beste schutters vrienden en vriendinnen,

Het schuttersseizoen van onze bond EMM van 2023 loopt weer bijna op zijn eind. En wij als bondsbestuur kunnen terugkijken naar drie mooie bondsschuttersfeesten die wij dit jaar al hebben mogen beleven. Met als kers op de taart dat een schutterij van onze bond het Oud Limburgs Schuttersfeest heeft mogen winnen, Wij feliciteren alvast langs deze weg schutterij St. Antonius Nederweert met de overwinning, en wensen hen veel succes toe met de organisatie van het OLS 2024.

Om ook het persoonlijk kampioenschap van de bond en het bondschuttersfeest goed te laten verlopen vind je hieronder diverse info hierover.

Persoonlijk kampioenschap te Leveroy

Op 26 augustus a.s. zal er geschoten worden om het persoonlijk kampioenschap van de bond EMM. De buksen kunnen om 9.45 u. worden ingeschoten waarna om 10.00 u. de aanvang van de wedstrijd zal zijn. De boomindeling zal t.z.t. op de website geplaats worden. Het reglement van deze wedstrijd is eveneens te vinden op onze website.

Alle schutters van bij de bond aangesloten schutterijen kunnen deelnemen aan deze wedstrijd ongeacht het schietresultaat van de schutter op de bondsschuttersfeesten van dit seizoen. 

Klasse indeling: 

A-Klasse:        Schutters die in het afgelopen seizoen 2x of meer in het 1e zestal hebben geschoten.

B-Klasse:        Schutters die in het afgelopen seizoen 2x of meer in het 2e of derde zestal hebben geschoten.

C-Klasse:        Alle overige schutters die op 1 januari van dit jaar ouder waren dan achttien jaar. 

Jeugd:             Schutters die op 1 januari van dit jaar nog geen achttien jaar zijn. Deze schutters mogen in de jeugdklasse schieten ongeacht in welk zestal zij hebben geschoten tijdens de bondsfeesten in het afgelopen seizoen.

Senioren:        Schutters die op 1 januari van dit jaar ouder waren dan   vijfenzestig jaar. De senioren dienen zelf aan te geven of zij in   de senioren-klasse willen schieten of in de A-, B- of C klasse.

Een aandachtspunt voor de secretarissen van alle schutterijen denk aan de uiterste inschrijfdatum van 1 augustus.

Bondsschuttersfeest 27 augustus te Leveroy

Zoals al eerder is gemeld zullen alle schuttersfeesten van dit jaar een en zelfde begintijd kennen.

12.30 u. Terreinwedstrijden

13.45 u. Opening

14.00 u. Start optocht

Huldiging zestal St. Antonius Nederweert winnaar OLS 2023 zal plaatsvinden tijdens de opening.

Prijsuitreiking jeugdleden bordjesdragers, majorettes, solisten, alle windbuksschutters, etc. zal plaatsvinden in de feesttent na de optocht.

Ook zullen de plaatsen 1, 2 en 3 in iedere klasse van het persoonlijk kampioenschap hun prijs dan in ontvangstnemen. Hierdoor kan het zijn dat het inschieten van de buksen wat later zal aanvangen wij trachten dit tot het minimale te beperken. Wij stellen het zeer op prijs dat de prijsuitreiking zal plaats vinden in uniform.

Alle overige jaarprijzen en de kampioen optocht, kampioen schieten en de Raatjes trofee zullen na de laatste kavelronde van deze dag worden uitgereikt.

Tijdens het laatste bondsschuttersfeest zal er voor de jeugd geen windbukswedstrijd zijn. Wel zal er na de prijsuitreiking van de jeugd de mogelijkheid worden geboden om met de windbuks te schieten.

Bondssecretaris

Wij willen nogmaals onder jullie aandacht brengen dat wij als bondsbestuur nog steeds op zoek zijn naar een bondssecretaris. Het is noodzakelijk om op korte termijn deze functie in te vullen om het functioneren van het bondsbestuur te garanderen. Heb jij interesse neem dan contact op met de bondsvoorzitter John van Rooij. Heb jij interesse om een taak te vervullen binnen onze bond zoals bijvoorbeeld zitting te nemen in de muziek en of optochtcommissie of tijdens bondsfeesten het bondsbestuur in haar taken te ondersteunen dan vernemen wij dit graag.

Ten slotte

Als bondsbestuur wensen wij iedereen een fijne en wel verdiende vakantie toe, wij zien jullie alle weer graag terug op de schutters wei in Leveroy.